Eten bestellen

Wanneer u ouder wordt kunt u problemen krijgen met koken. U heeft misschien geen zin om altijd voor alleen uzelf te koken of u heeft er gewoonweg geen energie meer voor. Er zijn verschillende mogelijkheden om eten bij u thuis te laten bezorgen. Zo kunt u altijd voldoende blijven eten zonder er veel energie aan kwijt te zijn. U leest hier meer informatie over het bestellen van eten.

Eten laten bezorgen
Er zijn diverse opties om eten bij u thuis bezorgd te krijgen zonder dat u daar de deur voor uit hoeft. Er zijn over het algemeen twee opties:

  • Een complete maaltijd bestellen bij een restaurant of cateraar
  • Boodschappen bestellen bij een supermarkt of winkel

Sinds de komst van het internet is het heel eenvoudig geworden om online voedsel te bestellen. U kunt ook bij restaurants bij u in de buurt om een menukaart vragen en een telefonische bestelling doen. Omdat voedsel bederfelijk is en eten soms ook warm bezorgd wordt, is het belangrijk om altijd naar een bezorgservice specifiek in uw regio te zoeken.

Voor senioren

Er zijn organisaties die zich speciaal richten op het bezorgen van eten aan senioren, zoals Apetito en FoodConnect. Het voordeel van deze bedrijven is dat ze zich meer richten op een gezonde levensstijl dan een normaal restaurant. De maaltijden zijn afwisselend en bevatten meer voedingsstoffen. Vaak kunt u voor meerdere dagen eten bestellen en enkele maaltijden in de koelkast bewaren. Bekijk de mogelijkheden in uw gemeente, waarschijnlijk zijn er bedrijven of ouderencentra die dit in uw streek organiseren.

Boodschappen bestellen
De meeste grote supermarkten bieden tegenwoordig de mogelijkheid om uw boodschappen online te bestellen en bij u thuis te laten bezorgen. Supermarkten die dit aanbieden zijn bijvoorbeeld:

U kunt natuurlijk bij de supermarkt waar u altijd boodschappen doet altijd even vragen naar de mogelijkheden. Voor iedere bestelling betaalt u wel bezorgkosten. Het is daarom verstandig om vooral voor houdbare producten te bestellen en eventueel dagelijks zelf wat verse groenten en fruit te halen.

Gezond eten
Eten laten bezorgen is heel eenvoudig, maar het is belangrijk dat u wel goed op uw gezondheid blijft letten. Wanneer het om gezond eten bestellen gaat kunt u de volgende tips in gedachte houden:

  • U bepaalt niet zelf hoe groot de porties zijn. Wanneer een portie groter is dan de hoeveelheid die u normaal zou eten, zet dit dan voor het eten apart en eet dit op een ander moment.
  • Kies voor een gevarieerd menu. Kies er bijvoorbeeld eens voor om een biologische salade te bestellen in plaats van een warm hoofdgerecht.
  • Kijk in de omschrijving van het gerecht hoe het is klaargemaakt. Vleesgerechten die gegrild worden, zijn bijvoorbeeld vaak minder vet.
  • Kijk verder dan de standaard pizzerias en restaurants die eten bezorgen. Er zijn bijvoorbeeld veel thuiskoks of biologische winkels waar je gezonde voeding kunt bestellen.

Lees hier meer informatie over een gezond eetpatroon

Biologisch
Er zijn steeds meer biologische supermarkten en winkels die een bezorgservice aanbieden. De meeste van deze webshops bezorgen vanwege de versheid van de producten en benzineverbruik alleen regionaal. U kunt dus het beste even zoeken naar een biologische winkel bij u in de regio.

Een ander initiatief dat steeds meer opkomt in Nederland is het bestellen van een biologische box. U krijgt dan iedere week of maand (afhankelijk van het bedrijf of uw keuze) een doos thuis met verse producten uit uw streek. Omdat het natuurlijk varieert wat de boeren op dat moment in uw regio verbouwen, wisselt de inhoud van uw doos ook steeds. Bij de doos wordt meestal een speciaal receptenboekje geleverd. Voorbeelden hiervan zijn HelloFresh, Odin en Streekbox.

Prijs en alternatieven
Iedere dag eten bestellen is een stuk duurder dan zelf koken. Meestal betaalt u zo`n € 5,- tot € 10,- voor een standaard maaltijd en een luxere portie is vaak nog duurder. Dit kan dus flink in de papieren lopen. Wanneer u nog redelijk ter been bent kunt er ook voor kiezen om af en toe boodschappen te laten bezorgen en een deel van uw maaltijden toch zelf te bereiden. U kunt daarnaast bij supermarkten ook kant-en-klaar maaltijden bestellen die vaak goedkoper zijn dan maaltijden bestellen bij een restaurant. Verder kunt u in de buurt rondvragen of er eetgroepjes zijn die samenkomen bij iemand thuis of wellicht is er iemand die voor een lage prijs maaltijden voor u wilt koken.Deel deze informatie met vriendenHelp ons up-to-date te blijven

Heeft u aanvullende informatie, tips of correcties op de bovenstaande informatie? Laat het ons weten! Contact pagina -->