Cursussen

Het is goed voor senioren om actief bezig te blijven, het houdt de hersenen scherp. Van het volgen van een cursus leert u niet alleen veel, u kunt er ook nieuwe sociale contacten mee opdoen en heeft een leuke tijd. Weet u nog niet precies wat voor cursus u wilt volgen? U vindt hier een overzicht van de vele soorten cursussen die u kunt volgen.

Soorten cursussen
Er zijn in Nederland vele organisatie die cursussen aanbieden. U kunt een cursus speciaal voor senioren volgen of gewoon aansluiten bij een gemixte cursusgroep. Dit is deels afhankelijk van het soort cursus dat u wilt gaan volgen.Daarnaast is het wellicht ook mogelijk om de cursus online te doen. Steeds meer opleidingscentra bieden online cursussen aan. U krijgt ook dan opdrachten en een leraar aangewezen, maar u doet de opdrachten thuis en heeft via e-mail contact met uw leraar.

Computer
Veel senioren kiezen voor een cursus op het gebied van computers en andere digitale apparaten. Door middel van een professionele cursus raakt u snel op de hoogte van nieuwe digitale technologiƫn. Er zijn een aantal cursussen die in clubhuizen en opleidingscentra door het hele land gegeven worden:

  • Computertraining
  • Omgaan met Facebook
  • Het gebruiken van een tablet

Er zijn ook organisaties, zoals Student Aan Huis, waarbij u een student kunt inhuren die u thuis computerles geeft. Daarnaast is het ook mogelijk om meer specifieke cursussen te volgen, zoals een kennismaking met de smartphone en het gebruiken van specifieke computerprogramma`s voor bijvoorbeeld fotobewerking.

Hobby
Vindt u het leuk om actief bezig te blijven en nieuwe dingen te leren? Er zijn vele cursussen waar u veel plezier aan kunt beleven en die u een nieuwe vrijetijdsbesteding bieden. Een aantal voorbeelden van populaire cursussen voor ouderen zijn:

– Tekenen en schilderen
– Digitale fotografie
– Stijldansen

Met zo`n cursus kunt u dus vele kanten op, of u nu liever creatief bezig bent of actief wilt sporten.

Leefwijze
Er zijn ook cursussen die zich richten op levensstijlen. Zo kunt u bijvoorbeeld een cursus yoga en meditatie voor ouderen of filosofie volgen. Zo`n cursus kan een uitkomst zijn wanneer u niet lekker in uw vel zit of gewoon uw horizon wilt verbreden.

Een cursus rondom levensstijlen hoeft echter niet alternatief te zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook cursussen die zich richten op het uitkomen met uw inkomen, het omgaan met dementie of het mentaal welbevinden.

Inschrijven
Heeft u besloten welke cursus u wilt volgen of wilt zich laten inspireren door een bestaand cursusaanbod? Informeer bij een opleidingscentrum of buurthuis bij u in de buurt naar de mogelijkheden. Op internet via zoekmachines kunt u ook veel cursusgroepen vinden. Hoeveel u precies kwijt zult zijn aan een cursus is moeilijk in te schatten. Er zijn vele soorten cursussen en ook de duur en intensiteit verschilt sterk per cursus. Zijn er meerdere opleidingscentra bij u in de buurt? Vergelijk dan de prijzen, het opleidingsprogramma en de recensies voordat u een beslissing maakt.Deel deze informatie met vriendenHelp ons up-to-date te blijven

Heeft u aanvullende informatie, tips of correcties op de bovenstaande informatie? Laat het ons weten! Contact pagina -->