SeniorenPlein.nl: Voor Tips & Adviezen

Handige informatie voor senioren

Welkom op Seniorenplein! Zoekt u informatie over bijvoorbeeld geld- en verzekeringszaken, wilt u meer weten over vrijwilligerswerk of over hoe gezond te leven? U bent voor adviezen over allerlei alledaagse onderwerpen bij Seniorenplein aan het juiste adres. Kijk gerust eens rond tussen de vele artikelen en wanneer u er niet uitkomt kunt u altijd contact opnemen.

Vrije tijd en ontspanning Er zijn vele leuke dingen die u in het dagelijks leven kunt ondernemen. Nu u geen zorgen meer heeft over jonge kinderen en een fulltime baan kunt u bijvoorbeeld besluiten om een mooie reis te gaan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cruise of een groepsvakantie. Een prachtige ervaring!

U kunt er ook voor kiezen om weer terug de schoolbanken in te gaan en u te verdiepen in een onderwerp dat u altijd al heeft aangetrokken. Er zijn verschillende cursussen en opleidingen voor ouderen die u kunt volgen. Zo blijft u in uw vrije tijd actief bezig met uw ontwikkeling. Moet u hiervoor een computer gebruiken en loopt u tegen problemen aan? Leest u dan verder op onze pagina`s over computerhulp.

Er zijn ook verschillende verenigingen waar u zich bij aan kunt sluiten. Hier vindt u buurt- en leeftijdsgenoten met wie u tijd kunt doorbrengen. Vaak worden er in buurthuizen leuke en interessante activiteiten georganiseerd waar u zich bij aan kunt sluiten. Ook vrijwilligerswerk is een goede optie!

Zaken die u goed moet regelen U loopt in het dagelijks leven waarschijnlijk tegen veel praktische zaken aan die geregeld moeten worden. Seniorenplein helpt u graag op weg met regelen van deze zaken. Zo vindt u hier veel informatie over verschillende verzekeringen die u kunt afsluiten. Lees meer over bijvoorbeeld de zorgverzekering, de reisverzekering of de uitvaartverzekering.

Het regelen van geldzaken is niet altijd even eenvoudig. Hoe kunt u bijvoorbeeld uitvinden hoe hoog uw pensioen is of op welke uitkeringen u recht heeft? Daarnaast kunt u natuurlijk tegen problemen aanlopen met de huidige manier van betalen, via bijvoorbeeld internetbankieren of andere moderne betalingsmogelijkheden. U vindt hier informatie over al deze zaken.

Het dagelijks leven Voor senioren kunnen er in het dagelijks leven veel veranderingen plaatsvinden. Zo kan het nodig zijn dat er gekeken wordt naar een andere woonvorm, zoals een verzorgingstehuis of de optie van zelfstandig wonen. Ook kan mantelzorg of thuiszorg een oplossing zijn.

Wilt u graag weten hoe u zo gezond mogelijk kunt leven? Verdiept u zich dan bijvoorbeeld eens in gezond eten. Vindt u het lastiger worden om gezond voor uzelf te koken? Het is ook mogelijk om eten te bestellen en het bij u thuis te laten bezorgen.

Wanneer u moeilijker ter been wordt zijn er diverse oplossingen om ervoor te zorgen dat u niet iedere dag thuis zit. Zo bent u met bijvoorbeeld een elektrische fiets nog steeds erg mobiel en kunt vaak heerlijke fietstochten door Nederland maken. Wanneer een elektrische fiets geen oplossing is, dan is een scootmobiel misschien een mogelijkheid. Zo kunt u zonder dagelijkse hulp toch actief blijven.