Globetrotter Reisverzekering

Steeds meer ouderen kiezen ervoor om na vele jaren werken van hun vrije tijd te genieten met een lange reis. Verre bestemmingen worden steeds makkelijker te bereiken en goedkoper. Wanneer u voor lange tijd op reis gaat kan dit gevolgen hebben voor de geldigheid van uw Nederlandse verzekeringen en moet u goed verzekerd zijn. U kunt hier het beste een speciale verzekering voor afsluiten. Op deze pagina vindt u veel informatie over een globetrotter (of lang-op-reis) reisverzekering en handige tips bij het afsluiten van deze reisverzekering.

Wat is een globetrotter reisverzekering

U kunt een globetrotter reisverzekering afsluiten als u langer dan 3 maanden in het buitenland verblijft. Er zijn verschillende redenen om langere tijd in het buitenland te verblijven, bijvoorbeeld om een verre reis maken, te overwinteren of familie te bezoeken. Een globetrotter reisverzekering is een erg uitgebreide verzekering die vele facetten dekt.

U bent over het algemeen verzekerd voor:

 • Medische kosten
 • Ongevallen
 • Schade, verlies of diefstal van bagage
 • Telefoonkosten
 • Schade aan logies

Daarnaast zijn meestal een rechtsbijstandsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen in een globetrotter reisverzekering. Vaak hebben de verzekeringsmaatschappijen een alarmcentrale die wereldwijd 24 uur per dag bereikbaar is en hulp kunnen bieden.

Verschil met doorlopende reisverzekering

De Globetrotter reisverzekering heeft een aantal speciale kenmerken die een reguliere doorlopende reisverzekering niet heeft. De belangrijkste verschillen zijn:

 • Een globetrotter reisverzekering dekt tijdens werk in het buitenland, een doorlopende reisverzekering is dan niet geldig.
 • Met een globetrotter reisverzekering kunt u maximaal 2 jaar aaneengesloten reizen, bij een doorlopende reisverzekering is dit vaak maximaal 90 dagen.
 • Een globetrotter reisverzekering dekt vaak automatisch wintersport, duiken, rechtsbijstand en aansprakelijkheid.
 • Een globetrotter reisverzekering is dus veel completer en zorgt ervoor dat u zich tijdens een verblijf in het buitenland nergens zorgen over hoeft te maken.

Uw zorgverzekering
U kunt vaak bij de aanbieders van globetrotter reisverzekeringen kiezen om medische kosten aanvullend of volledig te verzekeren. Als u lange tijd in het buitenland verblijft kunt u ervoor kiezen om wel of niet uw basiszorgverzekering in Nederland op te zeggen. Als u uw zorgverzekering in Nederland opzegt, dan kunt u kiezen voor een volledige dekking van medische kosten. Houdt u uw zorgverzekering aan in Nederland, dan kunt u kiezen voor een aanvullende dekking voor medische kosten. Let op: u kunt uw Nederlandse zorgverzekering niet zomaar opzeggen. Kijk voor de regels op de website van het College voor Zorgverzekeringen.

Het afsluiten van een globetrotter reisverzekering

Er zijn verschillende aanbieders van globetrotter reisverzekeringen die ook allemaal een ander pakket aanbieden. Leest u dus altijd goed de polisvoorwaarden door en vergelijk de aanbieders met elkaar. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kunt u maximaal tussen de één of twee jaar aaneengesloten een globetrotter verzekering afsluiten. U wordt daarbij meestal de keuze geboden tussen een dekking in Europa of in de gehele wereld. Bij de meeste aanbieders is het zo dat u vooraf het gehele premiebedrag moet betalen. U betaalt dus geen maandelijkse premie.

Tips voor het afsluiten van een globetrotter reisverzekering:

 1. Als u gevaarlijke sporten gaat uitoefenen in het buitenland, dan dient u meestal een aanvullende reisverzekering af te sluiten.
 2. Lees bij de vergelijking van een globetrotter reisverzekering goed de algemene voorwaarden. De dekking kan namelijk per aanbieder verschillen.
 3. De hoogte van het eigen risico kan per aanbieder verschillen. Houdt hier rekening mee bij de keuze van een globetrotter reisverzekering.
 4. Sommige verzekeringsmaatschappijen vragen om aankoopbonnen als u iets wilt declareren bij verlies, schade of diefstal. Bewaar deze daarom goed.
 5. Sommige verzekeringsmaatschappijen vragen om een proces verbaal van de lokale politie als u iets wilt declareren bij diefstal. Die dus altijd direct op locatie aangifte en vraag om een bewijs van aangifte.


Deel deze informatie met vriendenHelp ons up-to-date te blijven

Heeft u aanvullende informatie, tips of correcties op de bovenstaande informatie? Laat het ons weten! Contact pagina -->