Hulpmiddelen langer zelfstandig wonen

Op oudere leeftijd wordt het soms lastiger om zelfstandig te blijven wonen. Verhuizen naar een tehuis of ouderenwoning hoeft echter niet meteen de oplossing te zijn. Er zijn hulpmiddelen die het dagelijkse leven een stuk makkelijker en veiliger maken:

Easy steppers
Easy steppers maken het traplopen een stuk makkelijker. Er worden opzetstukjes op de treden gezet zodat de stappen een stuk makkelijker te nemen zijn. De opzetstukjes fungeren als tussentreden waardoor er minder kracht nodig is en het evenwicht makkelijk bewaart kan worden. Dit brengt het gevaar voor vallen sterk terug.

Sta op stoel
Wanneer opstaan vanuit een zittende positie moeilijk is biedt de sta op stoel de uitkomst. Door een kiepmechanisme dat in de stoel verwerkt zit hoeft opstaan geen uitdaging meer te zijn. Daarnaast biedt een sta op stoel ook veel comfort en zijn er in veel gevallen verschillende relaxstanden waardoor er lang en comfortabel op gezeten kan worden. De stoel heeft ook een ergonomische rugleuning om rugklachten te voorkomen.

Traplift
Bieden de Easysteppers niet genoeg steun? Met een traplift zult u zich nog steeds kunnen verplaatsen in een etagewoning. Er wordt een railsysteem aan zijkant van de trap voor u gemonteerd met een stoellift. Wanneer u zich naar boven of beneden wilt verplaatsen kunt u met één druk op de knop met de stoellift naar uw bestemming worden gebracht. Traplopen is dan helemaal niet meer nodig.

Steunbeugels/wandbeugels
Steunbeugels voor in de badkamer maken het makkelijk om in en uit te stappen. Zeker in de badkamer waar kans is op slipgevaar. Ook bij verlies van evenwicht is dit een handig hulpmiddel. U kunt ook steunbeugels aan de wand in het toilet plaatsen voor extra steun bij het opstaan.

Stofzuig robot
Huishoudelijke taken als stofzuigen kunnen op latere leeftijd erg veel energie en inspanning kosten. Tegenwoordig zijn er kleine stofzuig robots die geprogrammeerd kunnen worden om de vloer op vaste tijden te stofzuigen. Dit gebeurd geheel automatisch. Zeker in gelijkvloerse woningen is dit een handig hulpmiddel.Deel deze informatie met vriendenHelp ons up-to-date te blijven

Heeft u aanvullende informatie, tips of correcties op de bovenstaande informatie? Laat het ons weten! Contact pagina -->